دیتابیس چیست و چه کاربردی دارد؟
معنی مقر داده؛ گروهای بزرگ از داده ها منظم و سازمانیافته
در دنیای IT، به دسته وسیعی از دادهها و داده ها سازمانیافته و یک دست دیتابیس (Database) یا این که مقر داده میگویند. معمولا داده ها ذخیرهگردیده درین مقرهای داده برای تمامی دستگاهها طراحی سایت در مشهد ازگزاره رایانه، گوشی و تبلت قابل قرائت و دسترسی میباشد. به ذکر معمولیخیس، دیتابیس یک خزانه اطلاعاتی بسیار گسترده محسوب میشود که در فضاها و جداولی منظم و ساختاریافته گروهبندی گردیدهاند. این جداول بهطور بی نقص با یکدیگر راجع بهاند؛ هر جدول در Database ستونها و ردیفهایی داراست که دادهها در آنان ذخیره می شوند.
این ذخیرهسازی قابلیت و امکان بهروزرسانی و دستکاری داده ها را نیز آماده مینماید؛ بدین ترتیب هر سیستمی که وسعت بالایی از داده ها را بهطور منظم ذخیره نماید، یک دیتابیس به حساب میآید (از جمله، قابل انعطافافزارهای حسابداری یا این که پیشنهاد آنلاین طعام). ولی با توسعه و گسترش تکنولوژی، نوع دیگری از ذخیرهسازی داده ها نیز متداول گردیدهاست که ذخیرهسازی در فضای ابری اسم داراست. در جواب بدین پرسش که «فضای ابری چیست»، بایستی بگوییم که رایانش ابری یک فناوری میباشد که قابلیت ذخیرهسازی آنلاین و فارغ از محدودیت دادهها را برای یوزرها مهیا مینماید.
کاربرد دیتابیس چیست؟ ذخیرهسازی و نظم دادن به دادهها
اینک که متوجه شدید دیتابیس چیست، عالی میباشد با کاربردهای مقر داده نیز آشنا گردید. بهطورکلی، Datebase در دنیای فناوری داده ها کاربردهای پایین را دارااست:
• ذخیرهسازی وسعت بالایی از داده ها و دادهها
• قابلیت یافت کردن شل داده آیتملحاظ از در میان میلیونها داده
• قابلیت حذف، دستکاری یا این که افزودن داده ها
• قابلیت جستوجویبار سریع داده ها
• قابلیت جابجایی داده ها به نرم افزارهای دیگر
• دسترسی همزمان تعدادی مخاطب به دادهها
امروزه دیتابیسها در حیطههای متفاوت کاری کاربرد دارا هستند؛ مثلا، اجرا تراکنشهای خزانهداری، رزرو پرواز، تصویباسم دانشجوها در دانش گاهها و اعمال کارها حسابداری کمپانیها از روش مقرهای داده ایفا می گردد. ولی ماهیت دیتابیسها در دنیای مدرن عوض شده میباشد؛ امروزه علاوهبر ذخیرهسازی داده ها در سرورهای فیزیکی، نگهداری از داده ها در فضای ابری روزبهروز در درحال حاضر بسط میباشد. بهتیترنمونه، سرویس ها حسابداری ابری در اکنون جایگزینی بدون نقص حسابداری سنتی میباشند.
شناخت با اشکال دیتابیس؛ از مقر داده ارتباطای تا ابری
تا اینجا متوجه شدیم که دیتابیس چیست و چه کاربردی دارااست؛ فعلا دفعه آن میباشد که با اشکال Database آشنا شویم. مقر داده به اشکال مختلفی تقسیم می شود که هر مورد کاربردهای خاص خویش را داراهستند. از در بین سبکهای متنوع مقرهای داده، دیتابیسهای ابری بسیار آیتمدقت قرار گرفتهاند و در اکنون تکاملاند. بهطورکلی، گونه های مقر داده عبارتاند از:
• دیتابیس ارتباطای: Relational Database رایجترین نوع مقر داده میباشد که دادهها را در جدولهای منظم و ساختاریافته گروهبندی مینماید.
• دیتابیس توزیعگردیده: Distributed Database نوع دیگری از دیتابیس میباشد. دراین سبک، نصیبهایی از مقر داده در جای های فیزیکی گوناگون و جدا از هم ذخیره می گردند. پردازش داده ها درین نوع دیتابیس، بهشکل متفرق در در نقاط متعدد کانال اجرا میگردد.
• دیتابیس NoSQL: مقرهای داده NoSQL مکانیزم ذخیرهسازی و بازیابی داده ها متفاوتی نسبت به سبکهای دیگر دیتابیس دارا هستند. این مقر داده از لهجههای شبیه با SQL نیز نگهبانی مینماید.
• دیتابیس Cloud: مقر داده ابری نسل تازه دیتابیس به حساب می آید. این مقرهای داده در فضای ابری فعالاند و دسترسی به داده ها را فارغ از محدودیت و بهشکل آنلاین قابلیت و امکانپذیر مینمایند.
توسعه و گسترش تکنولوژی منجر ساخت کاربردهای تازه و منحصربهفردبهشخصی برای سیستمهای دیتابیس گردیدهاست. مقرهای داده ابری در صنعت حسابداری نیز تغییرهای دیدهگیری ساخت کردهاند. از جمله، امروزه میقدرت با خرید شایسته ترین اپ حسابداری ابری، کارها مالی استخراجوامور را در هر مجال و جای ، در فضایی امنخیس از پیشین اجرا اعطا کرد. همینطور این نرم افزارهای مالی، اعتنا و صدق کارها حسابداری تیمها را دوچندان کردهاند.