در صورتیکه نو نام CDN به گوشتان خورده باشد، ممکن میباشد با خویش تصور کنید که زمینه خیلی بغرنج و سنگینی پیش پای شما جای دارد. ولی خویش CDN تکنولوژی توسعه یافته‌ای میباشد که سرعت جابجایی داده ها در وب را تا حد قابل توجهی بالا میبرد. درصورتی که در پی این نوشته‌ی‌علمی یاور ما باشید، به لهجه طراحی سایت در مشهد معمولی و تماما با کانال تحویل محتوا و اثر آن روی تارنما و seo آشنا خواهید شد. پس با ما یاور باشید تا ببینیم که ساختار فنی توسعه یافته CDN به چه شکل منجر افزایش عملکرد وب سایت و تجربیات کاربری میشود و در غایت سئوی تارنما شما‌را بهبود میبخشد.
CDN یا این که کانال تحویل محتوا چیست؟
CDN یا این که کانال تحویل محتوا (Content Delivery Network)، به تیم‌ای از سرورها گفته می شود که در نقاط متعدد جغرافیایی توزیع گردیده‌اند و داده ها یک تارنما به خصوص را در خویش حمل می‌نمایند. یک کانال تحویل محتوا یاری می‌نماید تا بارگیری محتوای اینترنتی صفحه های و پوشه‌های وبسایت مثلا تصاویر و ویدیوها با سرعت بیشتری ایفا شوند.
 
به گویش بی آلایش‌خیس فرض فرمایید تارنما شما روی سروری در جمهوری اسلامی ایران جای‌دارد. درصورتی که از CDN به کارگیری نمائید، وب سایت شما روی سرورهای کشورهای دیگر هم قرار می گیرد. براین اساس از جمله در حالتی که CDN شما سروری در اروپا داشته باشد، زمانی کسی بخواهد از کشورهای بنا شده در اروپا به تارنما شما متصل گردد داده ها وبسایت را از اروپا اخذ می‌نماید.
 
محبوبیت به کار گیری از  سرویس ها CDN در مجموع جهان در درحال حاضر رویش میباشد و اکثر وب سایت‌های کیفیت عالی در جهان برای ارسال ترافیک خویش از کانال تحویل محتوا به کار گیری می‌نمایند. از طرفی یک CDN در شرایطی‌که به صدق تنظیمات گردیده باشد، امنیت تارنما را بالا میبرد و از تارنما در قبال هجوم ها مخرب مثل هجوم ها DDOS حفظ می‌نماید. به‌دنبال مزایا و کاربردهای کانال تحویل محتوا را تماما گشوده کرده‌ایم.
 
CDN چه‌طور فعالیت می‌نماید؟
به عبارتی‌طور که گفتیم کانال CDN را سرورهای مختلفی در نقاط جغرافیایی مختلف در عالم تشکیل می دهند و هدفشان ارائه سریع‌خیس، امن‌خیس و ارزان‌خیس محتوای یک وب سایت به کاربرهای نقاط متعدد عالم میباشد. همان یک کانال تحویل محتوا سرورهای مختلفی را برای بهبود سرعت اخذ داده ها وبسایت در نقاط گوناگون قرار داده میباشد.
 
نقاطی به اسم IXP یا این که نقاط تبادل داده ها (Internet Exchange Points) در اقصی نقاط دنیا وجود دارا‌هستند که وظیفه تبادل ترافیک اینترنتی در نقاط گوناگون را بر ذمه دارا هستند. در واقع ارائه دهندگان گوناگون وب در‌این IXP‌ها به هم وصل میگردند و دسترسی را برای اخذ ترافیک در کانال‌های متفاوت مهیا می‌نمایند. یک کانال CDN با داشتن اتصال به‌این جای ‌های با سرعت بالا، می تواند هزینه‌ و مجال جابجایی داده‌ها در بین وبسایت و استفاده کننده را کاهش دهد. CDNها در غایت دیتاسنترهای خویش را در نقاط استراتژیکی قرار می دهند تا سرعت جابجایی داده ها را بالا ببرند و امنیت وب سایت را نیز ارتقاء دهند.
مزایا و معایب به کارگیری از CDN
به کارگیری از CDN بیشتر از اینکه معایب داشته باشد، مزایا دارااست. همینطور مزایای به کار گیری از آن با دقت به نوع تنظیمات و نیاز‌های یک تارنما میتواند متعدد باشد. با این هم اکنون ما به‌دنبال، مزایای به کارگیری از کانال تحویل محتوا را در ۴ نصیب اساسی به شما معرفی کرده‌ایم. همینطور در نصیب معایب نیز مشکلاتی که ممکن میباشد برای شما ساخت و ساز گردد را ذکر شده‌ایم.